امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۲/۲۸- ۱۵:۲۷ - مشاهده: ۱۳۷

افزایش همکاری‌های هنری و فرهنگی در دستور کار ایران و قزاقستان

سرکنسول و وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آلماتی با رئیس آکادمی هنر ‏‏«ژورگنف» قزاقستان دیدار و طرفین در مورد افزایش همکاری‌های هنری و فرهنگی گفت‌وگو کردند‎.‎

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آستانه، «محسن فغانی» سرکنسول و «حسین آقازاده» وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آلماتی با «آرمان ژودیبایف» رئیس آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این ملاقات، «آرمان ژودیبایف» رئیس آکادمی هنر قزاقستان ضمن خوش‌آمدگویی و ابراز خوشحالی از حضور سرکنسول ایران در آکادمی هنر قزاقستان گفت: آکادمی هنر قزاقستان یکی از قدیمی‌ترین مراکز آموزشی در حوزه هنر است و دارای 6 دانشکده ، ۲۰ گروه آموزشی، یک کالج و یک مدرسه است.

فغانی سرکنسول ایران ضمن ابراز خوشحالی از این دیدار با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین مردم دو‌ کشور گفت: همکاری‌های ایران و قزاقستان در همه حوزه‌ها درحال‌رشد است و تعاملات در بخش علمی و هنری نیز افزایش یافته است.

سرکنسول ایران در آلماتی افزود: با توجه ‌به سابقه تاریخی ایران و قزاقستان، دانشمندان بزرگی در حوزه تمدنی مشترک داشته‌ایم و شاعران و نویسندگان قزاقستان مانند «آبای قوننبایف» شاعر برجسته قزاق، در سرودن اشعار خود از شاعران ایرانی از جمله حافظ، سعدی، فردوسی و خیام بهره بردند و در کتاب خود به هم‌وطنانش توصیه کرده است که ‌برای پیشرفت و تقویت خود زبان فارسی و عربی یاد بگیرند.

فغانی با اشاره به اینکه صدها سال خط فارسی خط رسمی مورد استفاده در سرزمین قزاقستان و حوزه آسیای مرکزی و جنوب روسیه کنونی بوده است، تصریح کرد:تاریخ خانات قزاقستان در منابع فارسی نوشته و ثبت شده‌اند.

وی گفت: آکادمی هنر ژورگنف، مرکز هنر در قزاقستان محسوب می‌شود و ظرفیت زیادی برای نزدیکی و همکاری‌ها در بخش هنر دارد.

سرکنسول ایران یادآور شد که در نوروز سال گذشته نمایشگاه و کارگاه آموزشی در آکادمی هنر قزاقستان برگزار شد.

همچنین فغانی اشاره کرد که بین مرکز فرهنگی سرکنسولگری ایران و آکادمی هنر قزاقستان تفاهم‌نامه در سال ۲۰۱۵ به امضا رسیده است و این سند می‌تواند مبنایی برای همکاری‌ها باشد.

وی افزود: دانشگاه‌های هنر ایران از جمله دانشگاه هنر تهران، دانشگاه هنر شیراز، دانشگاه هنر سوره، دانشکده صداوسیما و دانشگاه تبریز دارای ظرفیت‌های فراوانی برای همکاری‌های دوجانبه هستند و آماده ارائه فرصت‌های تحصیلی در ایران به‌صورت بورسیه و غیر بورسیه به دانشجویان قزاقستانی هستیم و وابسته فرهنگی سرکنسولگری هماهنگی‌های برنامه‌های آموزشی و علمی را بر عهده دارد و مسئول این حوزه است.

در این ملاقات که معاونان دانشگاه و روسای دانشکده‌های این دانشگاه نیز حضور داشتند، ژودیبایف ضمن تشکر از پیشنهادهای ارائه شده آمادگی خود را برای امضای اسناد همکاری با دانشگاه‌های ایران با هماهنگی با وزارت فرهنگ این کشور اعلام کرد.

وی ضمن تقدیر از همکاری‌های گذشته تصریح کرد: همواره آماده همکاری در حوزه هنری با مراکز ایرانی هستیم و معتقدم همکاری‌های دوجانبه در حوزه هنر همانند یک پل طلایی عمل خواهد کرد و دوستی‌های را تقویت می‌کند. فرهنگ معنی مشترک برای همه دارد و به مباحث مطرح شده مثبت نگاه خواهیم کرد و در عمل اجرا خواهیم کرد.

شایان‌ ذکر است به مناسبت حضور سرکنسول و وابسته فرهنگی سرکنسولگری ایران در آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان، نمایشگاه هنری ویژه از آثار استادان و دانشجویان برپا شده بود و مورد بازدید قرار گرفت

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما